a kocsi nem csak praktikum

Lehet, te is úgy vagy vele, hogy a kocsi azért valahogy mégis más kategória. Sokkal több, mint egyszerű praktikum. Nemcsak azt várjuk tőle, hogy vigyen el egyik helyről a másikra, és hogy legyen megbízható.

A kocsi mintha mindent szimbolizálna is, amit mutatni szeretnénk magunkról, még ha nem is mondjuk ki. Sokunknak fontos, hogy az autónk legyen erős, gyors és sportos, legyen nagy és szép, az se baj, ha fekete, legyen minél több extrával felszerelt és komfortos, legyen okos és különleges.

A kocsi életérzés.

fotó: Pixabay

 

 

 

 

 

 

Persze jó, ha keveset fogyaszt, mégse számoljuk ki soha, hogy valójában mennyit költünk rá.

Legtöbben mindent szeretnénk, amiről azt gondoljuk, hogy belefér, bármi legyen is az ára. A márkahűségről és a megszokásról pedig még nem is beszéltünk. A kocsi nem egyszerűen egy használati tárgy a sok közül.

Van olyan hozzászólásunk egy Facebook poszt mellett, mely szerint: “A magyarok jelentős része számára státuszszimbólum az autó, inkább nagyobbat, erősebbet, drágábbat vesz mint amekkorára szüksége van, de talán lesz elég ember, aki elég szerény és környezettudatos ehhez a kis járgányhoz!”

Ezt nem tudjuk.

Azt viszont igen, hogy az is nagyszerű életérzés, hogy tisztán közlekedünk (bringázunk is sokat, de minden helyzetben az 5. és 6. X után ez már nem a legideálisabb közlekedési mód :-)) és nem pöfögjük tele Budapestet. Tudatos döntés, egy vállalás – sok mással együtt persze -, mert szeretnénk legalább azt megtenni, amit mi személyesen meg tudunk, ami rajtunk áll.

fotó: Pixabay

Akárhogy is, a legtöbben alaposan körbenézünk, sokáig töprengünk, mielőtt megveszünk egy többmilliós autót, mert ez komoly döntés. (Végül egy mozdulattal megrendeljük az extra tetőablakot is, mert beleszerettünk J.)

Nem is ringatjuk magunkat abban a hitben, hogy néhány bekezdés elolvasása után gyorsan elhatározod: ide nekem ezt az elektromos autót.

Habár az az ajánlat, amit szeptember végéig kihasználhatsz, szinte ellenállhatatlan: félmilliós kedvezmény, és 10 ingyenes extra az alapmodellhez.