város és otthoni töltés – ezek a legkellemesebb körülmények

PATHY tökéletes, ha városban vagy agglomerációban élsz, és nem vezetsz többet 100-120 kilométernél naponta. (Őszintén, ki vezet ennyit városban? A legtöbb autós legfeljebb 35-40 km-t kocsikázik egy nap alatt. Nem mi mondjuk, kutatások bizonyítják.)

Különösen akkor érdemes elgondolkoznod az e-autón, ha kertes házban laksz vagy garázst bérelsz valahol. Ott igazán egyszerű a töltést megoldani, a kocsi ugyanis 220-ról is tölthető. Persze egyre több az utcai töltő is, de még mindig az otthoni megoldás a legkényelmesebb és a legmegnyugtatóbb.

PATHY nem versenyautó, 75km/h-t megy. Mi azt tapasztaljuk, hogy a reggeli és a délutáni csúcsban, meg az egyébként is szabályozott körülmények között ezzel is bármikor tudja tartani a városi forgalom diktálta tempót.

Végsebessége a kisméretű motor miatt korlátozott, de ami elsőre hátránynak tűnhet, a töltésnél egy szempillantás alatt előnnyé válik.

Egy teljes otthoni töltés ugyanis csupán 300 Ft, ami elképesztően olcsó, főleg ha kiszámolod, hogy legalább 3-4 napig autózol vele – átlagos távok megtétele mellett persze. (Halkan mondjuk, hogy ez kb. a tizede a benzin vagy diesel üzemanyagra költött összegnek.)