szerviz

FÉLELMEK

hová viszem, ha elromlik rajta valami – van-e hivatalos szerviz – nem tudják javítani (és hasonló aggodalmak)

egy elektromos autó javítása majdnem ilyen egyszerű

Az elektromos autókban lényegesen kevesebb az alkatrész, mint a hagyományos kocsikban. Nincs kipufogó rendszer, kardántengely, nincs önindító, váltómű. A fékbetétek és fékek kopása elenyésző, hiszen fékezéskor is energia termelődik. Az olajcsere is a múlté. Ráadásul egy elektromos motor akár egymillió kilométert is meg tud tenni.

A lítium akkumulátorokat is fel kell sorolni, ha az alkatrészekről beszélünk, főleg mert tudjuk, hogy élettartamuk miatt sokan félnek az e-autótól. Ma már nagyon jók a tapasztalatok, legalább 8-10 évig használhatók, erről itt olvashatsz részletesebben. 

Lényegesen kevesebb tehát a hibalehetőség, ettől olcsóbb a karbantartás, és összességében sokkal alacsonyabb a fenntartási költség. 

MEGOLDÁSOK

Komoly tapasztalattal rendelkező vállalkozással alakítottunk ki partneri kapcsolatot, hogy biztos megoldásunk legyen akkor, ha a kocsi elektronikája meghibásodna, hisz mégiscsak ez az autó lelke. (A kocsi egyéb meghibásodásait klasszikus szervizekben javíttatjuk az e-autók esetében is.)

Elektromos szervizelésben partnerünk a TECH-MOBILE Kft. 

Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek elektromos járművek villamos rendszereinek javításában és felújításában, de foglalkoznak töltő kábelek bevizsgálásával és javításával, lítium akkumulátor pakkok építésével és javításával, elektromos töltők telepítésével is.

Mérnöki és műszaki informatikai programozó tudással rendelkeznek, így gyakorlatilag nincs olyan probléma, amit ne tudnának megoldani.

SZAKMAI CIKK A BOSCHBLOGról: Mi történik, ha törik az elektromos autó?